Posted in Mad

Fuldkornsbagels

Fandt lige en fed opskrift på en blog låner billeder og tekst fra bloggen http://stinajoeine.blogspot.com synes de så så lækker ud at jeg bare må vise jer dem (:

Nå, men i dag har jeg også bagt fuldkornsbagels! Opskriften er herfra, men jeg tilføjede lidt, så det er min opskrift I får:

Til 14 stk. skal du bruge:

2 dl havregryn
2,5 dl vand
25g gær
1 spsk sukker
1 spsk olie
1,4 tsk salt
4,5 dl grahamsmel
5,5 dl hvedemel
1 dl 5 kornsblanding (kan udelades)
mælk til pensling
Solsikkekerner, 5 kornsblanding, sesam, havsalt – hvad du har lyst til at toppings

1. Kog havregryn og vand op. Lad det afkøle til det er lunkent
2. Tilsæt gær (og opløs det i blandingen), mælk, olie, sukker og salt
3. Kom 5 kornsblandingen i
4. Rør melen i, og ælt dejen til den er smidig
5. Sæt den til at hæve tildækket et lunt sted, i ca. en time

6. Del dejen i 14 stykker (jeg fik lavet 15), rul dem til boller og lav et hul på ca. 3 cm i diameter, med en melet finger (gerne mere ens i størrelsen og pænere end mine)
7. Lad dem hæve efterhæve tildækket et lunt sted i 15 minutter.

8. Kog vand op i en dyb pande/gryde/wok – alt virker, og kog bagelsne flere ad gangen i ca. 1 minut
9. Pensl med mælk og drys ønskede topping på
10. Bag i ovn ved 200 grader i 20 minutter.

Så er der ellers bagels! De smager rigtig godt og ligger tungt – på den gode måde!

Jeg elsker bagels og jeg elsker at spise dem med røræg. Lækkert med lækkert på,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s