Posted in Mad

Chokoladekage

Her er en opskrift fra søstrene Grenes hjemmeside.

CHOKOLADEKAGE MED ITALIENSK MARENGS

I dag får De en opskrift på en af Claras yndlingskager.

Ingredienser 12 personer

Mørdej.
200 g. mel
100 g. smør
50 g. melis
1/2 æg

Chokolade fyld.
150 g. chokolade
100 g. smør
100 g. sukker
1 æg
50 g. mel

Marengs.
4 æggehvider
200 g. sukker

Tilberedning

Mørdej.
For at fremstille kagens bund, æltes ingredienserne til mørdejen sammen til en homogen dej, og stilles i køleskabet i mindst 1 time, og højest 2 dage.
Dejen rulles tyndt ud. En tærteform, gerne med løs bund, beklædes med dejen.
Et stykke bagepapir lægges oven i den beklædte tærteform, og der hældes evt. ris på for at holde på kanterne, mens den bages – hvis det ikke gøres falder kanterne ned.
Bunden bages i 15 minutter i en 175 grader varm ovn.

Chokolade fyld.
Chokolade og smør smeltes over vandbad.
Æg og sukker piskes stive, så godt så muligt. Så tilsættes den smeltede chokolademasse samt melet.
Det hele hældes i den forbagte tærteform med mørdejen, og stilles på køl til chokoladen er stivnet. Imens laves marengs.

Marengs.
Æggehviderne piskes stive i en 100% ren skål – hvis der er den mindste smule vand eller chokoladerest bliver den ikke ordentlig stiv. Så tilsættes sukkeret lidt af gangen.

Chokoladekagen tages ud fra køl, og det er vigtigt at sikre sig at den er helt stivnet.
Marengsen fordeles over som et tæt sluttende låg. Her kan man tage en ske og nærmest løfte æggehviderne op, så det til sidst ligner “Elvis hår”.
Kagen bages færdig i en 160 grader varm ovn i 35 minutter.
Kagen skal ikke opbevares på køl, men overdækket i køkkentemperatur. På den måde kan den snildt holde sig en uges tid

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s